تحقیق اسکوپ در سنک کاری و انواع آن

دسته بندي : فنی و مهندسی » معماری
این تحقیق در مورد اسکوپ در سنک کاری و انواع آن در 28 صفحه با افکت زیبا می باشد.

اسکوپ سنگ
عموماً واژه اسكوپ به عنوان مهار سنگهای نما شناخته مي شود ولی حتی برای سنگهای قائم كه به عنوان سنگ ازاره در داخل فضاهايی مانند بيمارستان و بانكها مورد استفاده قرار مي گيرد نيز بايستی انجام شود.اسكوپ سنگ بدين معنی است كه سنگ هايی كه در تراز قائم استفاده مي شود برای اطمينان از عدم شل شدن و سقوط آن و همچنين پايداری در حين زلزله، اسكوپ می شود. براي اين منظور پشت سنگ توسط دستگاه فرز سنگ شيار داده شده و بعد سيم آرماتور بندی سخت نه نرم دور اين حاشيه قرار داده می شود و از پشت اين سيم از دو طرف سنگ به هم تابونده می شود. اين سنگ وقتی در تراز قائم قرار گرفت و وقتيكه دوغ آب پشت سنگ ريخته شد سيم با دوغ آب پيوستگی ايجاد كرده و احتمال سقوط سنگ از بين خواهد رفت. دليل اسكوپ اين است كه سنگ بر خلاف آجر قدرت مكش كمتری داشته و ملات را كمتر به خود جذب می كند. به همين دليل ممكن است به مرور زمان ملات پشت سنگ خشك شده و چسبندگی بين ملات و سنگ از بين رفته و سنگ سقوط كند كه در حالت سنگ نما مي تواند خطر آفرين باشد.
انواع روشهای اسکوپ (اتصال) سنگ نمااسکوپ سنگ و اسکوپ سرامیک
کلیه مصالح غیر فلزی ساختمان که به عنوان باربر یا بصورت تزیینی در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند در صورتیکه دارای خاصیت مکندگی نباشند و یا مکندگی آنها کافی نباشد در مجاورت ملات ، آب آن را به خود جذب نمی کنند که در این صورت چسبندگی بین مصالح و ملات به حد کافی نیست . یکی از این مصالح سنگ می باشد که اغلب به عنوان نما ، حتی در مکان های مرتفع نیز استفاده می شود که در صورت کنده شدن می تواند برای عابرینی که از زیر چنین جاهایی عبور می کنند خطر جانی داشته داشته باشد و همچنین کنده شدن سنگ باعث لطمه خوردن به نمای ساختمان شده که برای تعمیر آن مجبور به صر هزینه و زمان زیادی هستیم . پس از بررسی روشهای سنتی اسکوپ کردن سنگ نتایج قابل توجهی بدست آمد و با طراحی و ساخت بست اسکوپ راهکاری ارائه شد که نکات منفی روش سنتی را پوشاند و جایگزین مناسبی برای روش سیم اسکوپ باشد .
آشنایی با اسکوپ سنگ و اسکوپ سرامیک و میله :
نصب سنگ پلاک روی دیوارهای آجری مدتی پس از اتمام دیوار انجام می شود.در صورتیکه سنگهای پلاک در حین اجرای دیوار و یا بلافاصله پس از اجرای آن روی دیوار نصب شود ممکن است در اثر نشستهای جزیی دیوار , سنگ از دیوار جدا شده و بالاخره سقوط نماید.در ساختمانهای اسکلتی بتن آرمه و یا فلزی که نشست ساختمان تقریبا ناچیزی است ممکن است نصب سنگهای بلاک در حین اجرای کار نیز صورت گیرد.در این موارد نیز باید از قلابهای فلزی مخصوص که از جنس برنج یا فولاد ضد زنگ ساخته می شوند استفاده کرد .
طرز استفاده از اسکوپ  سنگ  مخصوص سنگ  بر حسب آنکه چه نوع دیواری داشته باشیم و محل نصب سنگ در کدام قسمت از دیوار باشد , تا حدودی با هم متفاوت است برای نصب سنگ بر روی دیوارهای آجر با استفاده ازاسکوپ  سنگ به این ترتیب است که در موقع آجر چینی پس از اتمام دیوار اسکوپها را در هرزه ملاتهای دیوار مجکم کرده و سنگها را با کمک آنها به دیوار نصب می نمایند.سپس پشت سنگها حدفاصل بین دیوار و سنگ با ملات ماسه و سیمان , که از حد معمول شل تر است بتدریج پر می کنند. به این ترتیب قلابها را قبل از بتن ریزی در محل خود کاملا محکم شوند.برای سهولت کار می توان میل گردهایی در محلهای مناسب در بتن کار گذاشت و پس از باز کردن قلابها و در موقع نصب سنگها قلابها را به ترتیبی نظیر جوش به میل گردها فوق متصل ساخت.
نوع دیگر سکوپ  سنگ کردن سنگ معمولا برای سنگهای صیقلی مانند گرانیت که دارای سطح صیقلی هستند و ممکن است خوب به ملات چسبیده نشوند انجام می گیرد.این عمل برای سنگهایی که سطح قائم و نما بکار می روند انجام می شود تا در صورت کنده شدن سنگ از ملات , باعث جلوگیری از سقوط سنگ شود.همجنین باعث درگیر شدن بهتر سنگ با ملات می شود.
۱- چسباندن قطعه سنگ مستطیلی به پشت سنگ

یکی از روشهای بسیار آسان و ارزان اسکوپ سنگ در نما، چسباندن تکه های سنگی به ابعاد حدود ۳ سانتیمتر و ضخامت حدود ضخامت سنگ، در فواصل و تعداد مناسب، در پشت سنگ است.

۲- اسکوپ به روش پیچ و رول پلاک

استفاده از پیچ و رولپلاک بعد از اجرای نمای سنگی و در مواقع اضطراری مرسوم است. در این روش در ۲ تا ۴ نقطه از سنگ بکمک دریل و پیچ و رولپلاک سنگ را به ملات پشت آن درگیر میکنند.

۳- مهار سنگ نما با سیم فلزی

* فهرست مطالب

اسکوپ سنگ    4
انواع روشهای اسکوپ (اتصال) سنگ نمااسکوپ سنگ و اسکوپ سرامیک    4
آشنایی با اسکوپ سنگ و اسکوپ سرامیک و میله :    5
چرا باید اسکوپ کنیم؟    6
انواع روشهای اسکوپ سنگ چست؟    6
روش ایجاد شیار در سنگ؟    9
اسکوپ بعد از نصب سنگ چگونه است؟    9
همه چیز درباره اسکوپ سنگ نمای ساختمانی    10
روش مهار سنگ نما    11
اسکوپ کردن به روش سیم مفتول    11
اسکوپ کردن به روش لقمه گذاری    12
اسکوپ کردن به روش دو پایه    12
اسکوپ کردن به روش سه پایه    13
اسکوپ کردن به روش پروانه ای    13
اسکوپ کردن به روش  Z    13
اسکوپ بعد از نصب سنگ چگونه است؟    14
اسکوپ سنگ نما به روش پیچ و رولپلاک    14
سخن آخر    14
روش استفاده    15
اسکوپ کردن سنگ    15
اسکوپ سنگ چگونه انجام می‌شود؟    16
انواع روشهای اسکوپ (اتصال) سنگ نما    16
هشدار استفاده غیر اصولی از سنگ!    19
دلیل استفاده از اسکوپ سنگ    20
مزایا    23
الف) هزینه های کم    23
ب) راحت تر بودن نصب    23
نما های پر زرق و برق هنگام زلزله    23
تولید اسکوپ سنگ    24
طریق نصب اسکوپ سنگ    25
چه عواملی در ریزش مصالح نمای ساختمان تأثیر دارند؟    25
کاربرد دیگر سنگ اسکوپ    27
منابع    28
دسته بندی: فنی و مهندسی » معماری

تعداد مشاهده: 6926 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: docx

تعداد صفحات: 28

حجم فایل:1,227 کیلوبایت

 قیمت: 12,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل