آشنایی با کاخهای ایران

دسته بندي : فنی و مهندسی » معماری
آشنایی با کاخهای ایران

فرمت فایل : ورد- word
قابل ویرایش
تعداد صفحات : 15 صفحه

فهرست مطالب:
تخت جمشید
عالی ‌قاپو
کاخ بهرام گور
کاخ چهلستون
ایوان خسرو
کاخ گلستان
قصر خورشید
عمارت کلاه فرنگی
کاخ هشت بهشت
کاخ شاپور و والریانوس
کاخ اردشیر
بخشی از متن :
عالی ‌قاپو
کاخ عالی قاپو در میدان نقش جهان اصفهان قرار دارد و در زمان شاه عباس اول صفوی و جانشینانش، مرکز فرمانروایی دولت صفوی و جایگاه پذیرایی از سفیران خارجی بود. در آن زمان ساخت بنایی شش طبقه با مصالحی از قبیل چوب، آجر، گچ و آهک یک شاهکار بزرگ معماری به شمار می‌ آمد و آن را در جایگاه یک آسمان‌ خراش قرار می ‌داد. شاه عباس در سفری که به نجف اشرف داشت، دروازه قدیمی بارگاه حضرت علی (ع) را تعویض کرد و دروازه قدیمی را به اصفهان آورد و در ورودی کاخ عالی ‌قاپو نصب کرد و احتمالاً به همین علت بود که این کاخ را علی قاپو (دروازه علی) خواندند و بعداً به عالی قاپو (دروازه عالی) تغییر نام داد. زیباترین بخش این کاخ، تالار موسیقی آن است که تزئینات گچ‌ بری آن علاوه بر زیبایی و نفاست موجب طنین زیباتر اصوات موسیقی می ‌شود. بعضی پژوهشگران بر این باورند که ایوان معروف عالی قاپو چند دهه پس از ساخت این بنا به آن افزوده شده است.
کاخ بهرام گور
هرچند شهر سروستان در استان فارس، امروزه شهری کوچک و آرام است اما در دوره ساسانیان یکی از مهم‌ترین شهرهای جنوب ایران بود و جای تعجب نیست که یکی از سالم ‌ترین کاخ‌های به جا مانده از این دوره را در سروستان مشاهده کنیم. به درستی معلوم نیست که این کاخ در چه مقطعی از دوره ۴۰۰ ساله ساسانی ساخته شده است اما بعضی منابع تاریخی آن را به بهرام پنجم معروف به بهرام گور نسبت داده‌اند و چون کاخ سروستان، کاخ نسبتاً کوچکی است، عده‌ای از پژوهشگران این گمان را مطرح کرده‌اند که این کاخ احتمالاً به صورت موقت و در ایام شکار مورد استفاده شاه یا شاهان ساسانی بوده است. کاخ سروستان از لاشه سنگ و ملات به وسعت ۱۶۰۰ متر مربع ساخته شده و دارای دو ایوان و یک تالار مرکزی با گنبدی بزرگ است. مهارت و ظرافتی که در کاربرد طاق‌ها و قوس ‌های این کاخ به کار گرفته شده، موجب شده است که از آن با عنوان «کاخ طاق ‌نماها و قوس ‌ها» یاد شود.
کاخ چهلستون
صفویه دیرپاترین سلسله تاریخ ایران پس از اسلام هستند که به مدت ۲۲۷ سال در این سرزمین حکومت کردند. اولین پایتخت آنها در تبریز بود، پایتخت سپس به قزوین منتقل شد و نهایتاً به اصفهان رفت. یکی از آثار تاریخی قزوین که یادگاری از پایتختی این شهر در زمان شاه تهماسب اول صفوی است، کاخ چهلستون است. این کاخ، تنها باقیمانده ارگ سلطنتی آن دوران است که از گزند حوادث روزگار در امان مانده و نسبت به کاخ چهلستون اصفهان چند ۱۰ سال قدیمی ‌تر است. با این حال هم ساختار معماری آن و هم تزئیناتش نسبت به چهلستون اصفهان آسیب ‌های بیشتری را متحمل شده است. این عمارت که در میانه باغ بزرگی قرار گرفته، دو دوران قاجار توسط سعدالسلطنه فرماندار قزوین مرمت شد و به عنوان مرکز حکومتی مورد استفاده قرار گرفت. اما در دوره پهلوی کارکرد حکومتی خود را از دست داد و اکنون جایگاه موزه خوشنویسی است.
دسته بندی: فنی و مهندسی » معماری

تعداد مشاهده: 6355 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 15

حجم فایل:2,421 کیلوبایت

 قیمت: 2,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: